A MI RAKOTT KRUMPLINK
A rakott krumpli egy ország kedvence. Laktató, finom, több napig is eláll és fogyasztható, szóval még praktikus is. Többféle elkészítési mód létezik, mi így szeretjük!
Főzzük meg a tojást és a krumplit, majd hámozzuk meg mindkettőt és karikázzuk fel őket. A zsiradékkal kikent edénybe, pakoljuk be a burgonyát, majd a tojást.
A rétegeket szórjuk meg szalonnával, ízlés szerint akár karikára vágott hagymával, sőt még sajtot is reszelhetünk a rétegek közé.
Ki ne felejtsük a kolbászt! Ha mindez megvan, akkor behelyezzük a tálat a sütőbe és aranybarnára sütjük. A végén tejföllel „megöntözzük”, majd pár percre visszatesszük a sütőbe.
Hozzávalók
- 1 kg héjában főtt krumpli
- 6 db Tesco Finest friss tojás
- 15 dkg kolbász
- 10 dkg szalonna
- 4 dl tejfől
- 10 dkg margarin
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest)